De kinder van Vrees

In het kader van Tynaarlo, culturele gemeente is E POI samen met de bigband Want2Swing bezig met de voorbereiding van het muziek-theater-spektakelstuk De kinder van Vrees.

Wij hopen dit in februari 2018 te laten zien:

data:

donderdag 15

vrijdag  16

zaterdag 17

zondag 18

Ooit werden er 153 kinderlijkjes gevonden op het kerkhof van de dorpskerk. Waarom ze daar lagen is nooit met zekerheid ontdekt. Wij hebben echter een professor gevonden die op onderzoek uitgaat. Er is ook iemand onderweg uit Duitsland, een nazaat van de rattenvanger van Hameln, die nog een rekeningetje te vereffenen heeft. Intussen zijn de Vrouwen van Toen en Nu erg druk bezig met de uitdagingen van de nieuwe tijd: want, is het nou echt nodig dat de glasvezelkabel dwars door het kerkhof komt te liggen? En dat mooie zwangere meisje, dat veel alleen is omdat haar man op zee zit, wat doet zij daar ’s avonds alleen bij kerk? Wordt er nog weer een baby gedoopt in het aloude doopvont van Bentheimer zandsteen?

 

Kom allen deze prachtige voorstelling bekijken: laat u meevoeren naar de mysterieuze Middeleeuwen, laat u betoveren door het oude sprookje en stap dan vol vertrouwen in de nieuwe toekomst!

De vakantie is bijna voorbij!

Nog even genieten van augustus, de majesteitelijke zomermaand. Ook al valt er regen en zijn de zwoele zomeravonden op de vingers van één hand te tellen, het is toch augustus! Maar op maandagavond 29 augustus begint E POI weer met de repetities voor Het Misverstandt. Of het nu warm is of koud, wij gaan beginnen! We gaan weer naar onze eigen oude vertrouwde stek, Café Onder de Linden in Vries. Onze lichtman, Jaap de Vries, heeft van de zomer alle lampen nagekeken, afgestoft en losse draadjes vastgezet.Er is weer licht!

Het terrein is klaar! Laarzen aan!

Vanmorgen zijn er negen boterbloemgele mijmerstenen geplaatst tussen de ijzeren beelden van Koos.Op de stenen komt een QR-code en dan kun je met je telefoon oa luisteren naar gedichten. Dat alles tegen de roze wuivende pracht van de bloeiende grassen in het Drentse Aa gebied. Wat een bijzondere plek! Op 2 juli gaat E POI hopelijk in dit weidse landschap spelen, wat , gek genoeg, toch ook een mooie intimiteit heeft. Kom je kijken? 19.30 uur, aan het Loo in Taarlo.

Omdat het terrein nogal drassig is, zijn rubber laarzen niet overbodig!

Bij slecht weer wijken we uit naar de kapschuur van restaurant van Tarel.

aan het Loo, Taarlo
aan het Loo, Taarlo

De eerste repetitie Loowoldborg

Wat werkt het geheugen toch vreemd. Als je de tekst helemaal alleen doorleest hoor je allerlei geluiden, maar doe je ’t samen dan blijkt hoeveel je toch vergeten bent. O, ja, hier kwam die uil! Ach, en natuurlijk, de vogels begonnen hier ook al te zingen en de schommel deden we met een zinken emmer.

Onze drie nieuwe spelers waren al meteen  in het verhaal. We zijn blij met Tim, Laurens en Janjakop. Morgenavond hopen we op het gras in de buitenlucht te kunnen spelen, want dat was afgelopen maandag jammer; de weergoden hadden besloten koude lucht en regen  te sturen.

Reprise Loowoldborg!

Op 2 juli aanstaande zal het livehoorspel Loowoldborg opnieuw te horen zijn in het schone dorp Taarlo.

Ter ere van de opening van het grote kunstproject Into Nature speelt E POI in de openlucht het hoorspel Loowoldborg. In Taarlo is dan een groot kunstobject te zien, in de weilanden aan het Loo.

Binnenkort meer nieuws over de precieze lokatie. Zie ook bij ‘speelde’  op onze website voor meer informatie over het hoorspel.

E POI tot na de zomer

Na de zomer van 2016 gaan we verder met het Misverstandt:
OP 15 september spelen we een besloten voorstelling voor de Vrouwen van Nu in Assen.
Daarna verplaatst het circus zich naar Zeyen, waar we op zaterdag 24 september spelen bij café Hingstman.
In november komt Annerveenschekanaal aan de beurt, in december Rolde en in april Assen.

Nog steeds is het mogelijk ons hoorspel te spelen. Loowoldborg, een sfeervolle voorstelling met beeld en geluid. Wilt u ons bij u thuis uitnodigen? In de tuin of in een grote boerenschuur, op zo’n mooie stille zomeravond, brengen wij een prachtig hoorspel, geschikt voor jong en oud. Vraag naar de voorwaarden.

Dit voorjaar wordt gebruikt om na te denken over een volgend stuk. Wat willen we spelen? Opnieuw een hoorspel? Of een kleine productie?  Lukt het ons om Morph vorm te geven? Morph zou een muziektheatervoorstelling kunnen worden. Houdt onze website in de gaten voor updates!

Toneelgroep. Epoi. Toneel.